تغییرات پوستی نوزاد
بسیاری از تغییرات پوستی گذرا است که خود به خود رفع می شوند و هیچ درمانی احتیاج ندارد.
هرآنچه درباره تغییرات پوستی نوزاد باید بدانیم..تغییرات پوستی نوزاد
تغییرات پوستی شایع هستند. در این بخش بسیاری از آنها مورد بحث قرار می گیرد.
آنچه در ادامه می آید، تغییرات گذرای پوستی است که خود به خود رفع می شوند و هیچ درمانی احتیاج ندارد.
- میلیا: نباید با مونیلیا اشتباه شود. این ضایعات توده های سفید کوچک در صورت هستند که روی بینی، گونه ها و پیشانی و چانه مشاهده می شوند و اندازه ای حدود 1 میلی متر دارند. این ضایعات کیست های کوچکی هستند که در 8 درصد نوزادان رخ می دهند.
- آکنه: بسیار شایع است و شبیه آکنه نوجوانان است. این بثورات حدود 3 هفتگی و معمولا در صورت ظاهر می شوند. به نظر می رسد این بثورات در کودکان شیر مادرخوار شایع تر باشد. بثورات در 6 تا 12 ماهگی از بین می روند.
- هیپرپلازی غدد سباسه: این بثورات به شکل صاف و زردرنگ یا برجسته و بیشتر روی بینی و چانه مشاهده می شوند .این ها غدد سباسه یا عرق هستند که بیش از حد رشدکرده اند.
- تغییر پوسـتی دلقکی: اگر کودک روی پهلو دراز بکشد، آن سمت بدن که به طرف زمین است، قرمز می شود. اغلب تغییر رنگ پایین خط وسط بدن کاملا مشهود است. با تغییر وضعیت کودک ظرف 20 دقیقه تغییر رنگ رفع می شود.
- رگه دار شـدن: محیط های سرد باعث می شود اشکال رگه دار متشکل از خطوط قرمز یا کبود (عروق خونی) روی بدن کودک دیده شود. با گرم شدن بچه این اشکال از میان می رود.
- اریتمتوکسیکوم: این بثورات در 50 درصد کودکان رخ می دهد و والدین اغلب آن را با عفونت اشتباه می گیرند. لکه های قرمز رنگی روی تنه نوزاد ظاهر می شود و ممکن است به برجستگی های زرد یا حتی تاول های کوچک تبدیل شود. این بثورات در 2 روزگی ظاهر می شوند و ظرف یک هفته (گاهی تا 3 هفته) از بین می روند.
- میلیاریا: مجموعه هایی از برجستگی ها یا تاول های بسیار نزدیک به هم که پوست زیرشان می تواند قرمز باشد یا نباشد. این بثورات به دلیل غدد عرق بسته و معمولا در شرایط گرمای زیاد ایجاد و با خنک شدن محیط رفع می شوند.
- تغییرات پوستی ناشی از تیرگی پوست: یک ضایعه تیره رنگ خوش خیم و شایع که در 90-70 درصد نژاد آسیایی دیده می شود و به صورت تغییر رنگ پوست به آبی تیره یا خاکستری در پوست است و بیشتر در ناحیه کمر و باسن دیده می شود.
- تغییرات پوستی ناشی از ضایعات عروقی: شایع ترین آن ها نووس سیمپلکس یا ماه گرفتگی بصورت ضایعات صاف صورتی رنگ کوچک روی پیشانی و پلک های فوقانی و نواحی اطراف بینی و پشت گردن و بین دو ابرو است. این ضایعات ناشی از مویرگ های گشاد شده پوست هستند. اکثر موارد به جز ناحیه گردن تا سن یک سالگی بهبود می یابند.
سایر تغییرات پوستی
- کلاه گهواره ای: بثورات سفید یا زرد و قرمز پوسته دار که به نظر چرب می رسند و روی سر و صورت کودک پدیدار شده و معمولا با شستشوی روزانه با شامپو و لیف نرم بهبود می یابد. اگر تداوم یابد، پزشک باید کودک را ببیند.
- زرد زخم: زخم بازی که دلمه ببندد و ترشحات عسلی داشته باشد. زرد زخم به دلیل عفونت باکتریایی است. درمان آن به آنتی بیوتیک نیاز دارد. به پزشک مراجعه کنید.
- بثورات پوشک: بثورات پوشک به پوست قرمز برافروخته و محدود ناحیه در تماس با پوشک گفته می شود که به دلیل آزردگی پوست به دنبال تماس با ادرار یا مدفوع در گرمای زیر پوشک ایجاد می شود. هوا خوردن پوست و استفاده از کرم های حامل( مثل اکسید زینک) هنگام پوشک کردن باعث بهبود وضعیت می شود. ممکن است به این بثورات عفونت قارچی اضافه شود. باز هم هوا خوردن پوست به این مساله کمک می کند. اگر بثورات به رغم درمان به مدت 3 تا 5 روز باقی بمانند باید پزشک، کودک را ببیند. می توانید بخش بثورات پوشک را مطالعه کنید.
- بسیاری از عفونت های ویروسی می توانند باعث بثورات پوستی شوند. اگر کودک شما بدحال است و تغییرات پوستی دارد ،باید پزشک او را ببیند.
توصیه های خانگی
راه حل هایی که به کنترل و درمان بیماری در منزل کمک می کند.
مشاهدهگالری تصاویر
مجموع تصاویری که برای درک بهتر مطالب آموزشی مفید است.
مشاهدهاطلاعات تکمیلی خود مراقبتی
در این بخش اطلاعات تکمیلی شامل سوالات متداول، توصیه های خانگی و... به شما کمک میکند تا به طور کامل به شرایط خود آگاهی پیدا کنید و در جهت بهبود حالتان اقدام مناسب را بیابید.
سوالات عمومی
سوالات رایج که ممکن است برای شما هم پیش بیاید..
مشاهده